message

Ontdek de fascinerende en uitdagende wereld van vandaag met Metamorpha. Te midden van chaos en nieuwe mogelijkheden, nodigen we je uit om de transities en transformaties in jouw organisatie en leven te omarmen.

Het Metamorpha-logo, met zijn opvallende vortex, belichaamt de gedaanteverandering die zo kenmerkend is voor de moderne wereld. De draaikolk roept zowel angst als de mogelijkheid op om mee te gaan in de stroming van het leven, waarin het volledige potentieel kan worden gerealiseerd.

Wat wordt jouw keuze in dit boeiende avontuur?

Metamorpha

ons team

Bart

BART VAN DER HERTEN

Ontmoet dr. Bart Van der Herten, de drijvende kracht achter Metamorpha, met meer dan 20 jaar leiderschapservaring en een uitgebreid scala aan internationale opleidingen, waaronder bij IMD, Prosci ADKAR, Rudy Vandamme, Butterfly&Co, Philippe Bailleur en Timotheus Project. Bart koppelt een academische achtergrond aan een grote terreinervaring.

Bart is geboeid door de snelle ontwikkelingen op zowel maatschappelijk, organisatorisch als individueel niveau. Wat vaak als chaos wordt gezien, biedt enorme kansen. Na meer dan 20 jaar in leidinggevende functies, is het zijn missie om samen met organisaties en hun leden het potentieel te ontdekken dat schuilgaat in deze complexe en turbulente tijden.

Eind 2022 zette Bart een belangrijke stap: na ruim 30 jaar ervaring binnen grote organisaties besloot hij de sprong te wagen en zijn professionele missie met de wereld te delen. Deze overgang stimuleerde hem om zelf een persoonlijke transformatie door te maken, een noodzakelijke stap om op een geloofwaardige wijze bedrijven en individuen te begeleiden in vergelijkbare ontwikkelingen. 

Bart brengt een uitgebreide ervaring met zich mee op het gebied van (zelf)leiderschap, organisatiecultuur, gedragsverandering, verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling.

De visie van Bart is gebaseerd op drie belangrijke uitgangspunten:

  • Voortdurende verandering omringt ons, en effectieve begeleiding kan die verandering sturen naar gewenste doelen. In de huidige wereld, die gekenmerkt wordt door een ingrijpende disruptie, is deze begeleiding meer dan ooit van essentieel belang.
  • De mens is niet slechts een denkend brein: ons intellect is nauw verweven met ons hoofd en ons lichaam, beide centra van kennis en wijsheid. De complexe uitdagingen van deze tijd vragen om een benadering vanuit ons hele menselijke systeem.
  • De onderstroom van organisaties, met verbindingen, waarden, belangrijke gebeurtenissen, verhalen, dynamieken en taboes, leidt vaak de bovenstroom, waar de dagdagelijkse activiteiten plaatsvinden. Vraagstukken en problemen aan de oppervlakte vereisen vrijwel altijd een interventie in de onderstroom. Inzicht in onderstroommanagement is daarom essentieel voor de hedendaagse leider.

    Lees meer over deze visie in het boek Shiftmakers: De kunst van (zelf)leiderschap in de 2020's(Antwerpen 2021, Franse versie 2022). Plan nu een kennismakingsgesprek met Bart en ontdek hoe hij jou en je organisatie kan begeleiden naar een nieuwe toekomst.
Bart

Olivier Dengis

Olivier is afkomstig uit een geslacht van drukkers en doorgewinterd als reprograaf en meester-drukker. Zijn waardevolste tools zijn zijn ogen en het vermogen om dingen te zien die anderen niet zien. Zoals een fotograaf waarmee hij samenwerkte ooit zei:
"Dankzij jou bekijk ik mijn eigen werk nu met een andere blik."
Als coach beschouwt Olivier dit vermogen om te zien wat anderen niet zien als zijn grootste kracht. Hij ondersteunt graag mensen die de uitdaging aangaan om naar zichzelf te kijken en hun zelfleiderschap te ontwikkelen. Met mildheid en zonder oordeel gelooft Olivier dat de enige weg eruit, erdoorheen is.

Olivier is een gecertificeerde NLP-practitioner en heeft een coachopleiding gevolgd, aangevuld met diverse trainingen in systemisch werk. Ontdek hoe Olivier jou kan begeleiden op jouw pad naar zelfontwikkeling en zelfleiderschap.

Bart

Veerle Vanquaethem

Veerle is een gepassioneerd “mensen-mens” die samen met individuen en bedrijven hogere doelen nastreeft en grotere successen wil behalen. Haar missie is om mensen te begeleiden bij het nemen van de regie over hun leven, met diepgaande zelfkennis en zorgvuldige zelfzorg als fundament.
Veerle begeleidt haar cliënten naar daadwerkelijk (zelf)leiderschap. Ze gelooft dat iedereen in de eerste plaats leider is van zijn of haar eigen leven. Met een grondige kennis van de werking van het brein, en de samenwerking van onze hersenen met lichaam en hart, verkent Veerle waarden, motivaties, kwaliteiten, maar ook blokkades en aversies.

Het doel is duidelijk: Veerles coachees krijgen een dieper inzicht in wat ze willen en niet willen, en hoe ze hun leven willen vormgeven. Veerle's aanpak, gebaseerd op haar coachopleiding en aanvullende trainingen aan het Institut de Neurocognitivisme, is geworteld in 20 jaar leiderschapservaring in complexe organisaties. Ontdek samen met Veerle de weg naar persoonlijke groei en leiderschap.

Bart

Peter Plusquin

Als kind en jongvolwassene was Peter Plusquin erg zoekende naar zijn plek in deze wereld. De eerste helft van zijn professionele carrière verliep dan ook bijzonder grillig. Een parcours op de dool, zonder kompas.
Een opleiding tot NLP-master (2005-2006) bracht hem dichter bij zichzelf en bij een eerste formulering van zijn missie: ‘Kennis overdragen aan anderen, zodat zowel zij en ikzelf kunnen groeien.’ Zijn opleidings- en coachingsinstituut “Shortcuts” begeleidde duizenden professionals in het verhogen van hun persoonlijke effectiviteit, onder meer bij Proximus, KU Leuven, Belfius, Argenta, Bpost en Colruyt.
Sinds 2019 richt hij zich het coachen en trainen op het gebied van purpose, zingeving en leiderschapsontwikkeling en helpt hij teams en organisaties om dichter bij hun eigen essentie, wijsheid, missie en visie te komen zodat ze met nog meer kracht en vertrouwen purpose driven en impactvol het verschil kunnen maken.

Peter volgde opleidingen bij Jef Clement en is gecertificeerd TPLC-coach (Transformational Presence Coaching and Leadership) bij Alan Seale. Peter is auteur van het boek “In 10 stappen een heldere levensmissie, leef in lijn met je zijn en maak het verschil” (Expertboek, 2021).